JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg avviser vikar-kritikk

Det er ingen grunn til å bekymre seg for vikarbruk i Arbeidsdepartementet, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Vi har en statsråd som er fullt ansvarlig for Arbeidsdepartementet, Rigmor Aasrud. Hun har absolutt oppmerksomhet og gir full innsats, sa Stoltenberg i Stortingets spørretime onsdag.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) skal fortsette som Norges forhandlingsleder i klimaforhandlingene i København til slutten av desember før hun 21. desember tiltrer som arbeidsminister. Fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) skal være vikar i Arbeidsdepartementet så lenge. Det vekker bekymring hos Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) og leder Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti.

– Det er oppsiktsvekkende politisk sett å utnevne en minister, for så å permittere henne før hun får begynt, sier Høybråten til NTB.

Bekymret

Assisterende generalsekretær Jarl Ovesen i FFO sier til NRK at det jobbes på høytrykk med store utfordringer i Nav fram mot jul. Han frykter at det ikke holdes tilstrekkelig trykk med en vikarstatsråd.

– Her er det mange problemer i dag, og de kan forsterkes utover høsten. Da trenger vi en statsråd som står klar til å rydde opp, sier han.

Høybråten tok opp bekymringen i Stortingets spørretime onsdag og viste til at «Nav-reformen er skjør». I tillegg skal avtalen om inkluderende arbeidsliv, IA-avtalen, reforhandles i løpet av høsten - i den påtroppende arbeidsministerens fravær. KrF-lederen mener dette er problematisk for regjeringen, brukerne i Nav-systemet og arbeidstakerne.

– Det er stor forskjell på en statsråd som skal sitte med et langsiktig perspektiv og en vikarminister som bare skal sitte i et par måneder, sier han.

– Uproblematisk

Stoltenberg mener det er uproblematisk at Bjurstrøm gjør seg ferdig med klimaforhandlingene i København før hun tar opp arbeidet som statsråd.

– Vi ville uansett fått en ny arbeidsminister i høst, i og med at den vi hadde er blitt stortingspresident. Den store oppgaven i høst er reforhandlingen av IA-avtalen, og Aasrud kommer til å jobbe tett opp mot meg og Statsministerens kontor. Hun er svært opptatt av at vi har en tett dialog med partene i arbeidslivet, sa Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse