JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må bli i luften i ti år til

Sea King-redningshelikoptrene må kanskje fly til noen av dem er 50 år gamle.

Årsaken er at det ennå ikke er tatt noen beslutning om det skal kjøpes nye helikoptre. Det er heller ikke bestemt hvilken helikoptertype som skal kjøpes.

Stortinget vedtok i 2002 at de gamle helikoptrene skulle skiftes ut. Men sju år senere er det klart at flere av helikoptrene må holdes i luften i hvert fall til 2018, muligens til 2020 eller lengre, skriver Aftenposten.

Grunnene er flere, blant annet at det ennå ikke er enighet om hvilket helikopter skal overta, at forsvarsdepartementet har forlangt en ny full runde i saken, og at det vil gå flere år fra beslutningen er tatt, til kontrakten undertegnes.

Og da vil det i beste fall tre år å bygge helikoptrene og deretter vil Forsvaret minst et halvt år å innføre de nye helikoptrene.

De tolv Sea Kingene ble anskaffet i 1972 og 1973 og har utført nesten 30.000 redningsoppdrag siden starten i tjeneste hos Luftforsvarets 330-skvadron.

Ekspertene sier at de kan tåle å brukes til 2015, og også til 2020, men at det blir dyrt å modernisere og vedlikeholde dem. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse