JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hederlig omtale til Magasinet

Magasinet for fagorganiserte nådde ikke helt til topps, men fikk hederlig omtale i Fagpressens konkurranse om årets forside. Arbeidet gjaldt bladets reportasje om rumenske verftsarbeidere i Aker-konsernet.

Det var hele tre LO-publikasjoner som var nominert til finalen i sine klasser: Magasinet for fagorganiserte, Fagbladet og LO Medias nettportal FriFagbevegelse.no.

National-Geographic-følelse

Magasinet for fagorganiserte og fotograf Bjørn Erik Larsen fikk hederlig omtale for forsiden til utgave 2/2007. Reportasjen er laget av Magasinets journalist Berit Morland. Magasinet er Fellesforbundets fagblad. Juryen skriver i sin begrunnelse:

«Enkelt, rent og velbalansert. Magasinet for fagorganiserte gjør gang på gang solide og gjennomarbeidede reportasjer. Ikke sjelden er bildekvaliteten fremragende – som i denne reportasjen fra Romania. Hele stemningen i reportasjen generelt og førstesiden spesielt ga juryen 'National Geographic-følelse'. Siden er enkel, ren og velbalansert – med et bilde som løftet forsiden langt opp i diskusjonen om å bli årets forside. Det endte med velfortjent og hederlig omtale.»

Det var Politiforum som vant prisen i forsideklassen.

Skjønt hva nettet handler om

Nettportalen frifagbevegelse.no var den andre av LO Medias publikasjoner som nådde finalen i Fagpressens konkurranser - i klassen for beste nettsted. Her skriver juryen:

"Frifagbeveglse.no er i meget positiv utvikling. Er bygget opp som en nettavis og har temperatur og hurtighet. Har virkelig skjønt hva nettet handler om.» Skriver fagpressejuryen i klassen Fagpressens nettpris.

Vinneren er nettstedet til bladet Apéritif. Juryen påstår at dette nettstedet har alt. Frifagbevegelse.no får hederlig omtale sammen med Bedre Gårdsdrift, Utdanning og Byggeindustrien.

Utradisjonelle virkemidler

Fagbladet, Fagforbundets medlemsblad, hevdet seg i klassen for fotoreportasjer og journalistprisen. En fotoreportasje fra rydding av søppel i Akerselva i Oslo av Erik Sundt fikk hederlig omtale. «Det er kraft og dynamikk i bildene. Serien kjempet om seieren», uttaler juryen.

Fagbladet hevdet seg også i journalistprisklassen. Journalistene Even Tømte og Sandra Lillebø, begge har for øvrig sluttet i bladet, fikk prisen for sin artikkelserie om ufrivillig deltid. Juryen sier: «Bladet tok i bruk utradisjonelle virkemidler – blant annet utlyste de en konkurranse for å få inn eksempler på rare stillingsbrøker. Redaksjonen druknet i omtrent i dem. Viktig journalistikk!»

Vinner av journalistprisen var Ren Mat, ved redaktør Marte Rostvåg Ulltveit-Moe og journalist Tarjei Leer-Salvesen.

Årets fagblad er Appolon, forskningsmagasin fra Universitetet i Oslo.

Annonse

Flere saker

Annonse