JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke slå sammen kommuner

Kommunalminister Liv Signe Navarsete avviser at sammenslåing er veien å gå for å løse problemene i kommunesektoren.

Navarsete lovte på høstkonferansen til KS i hjemfylket Sogn og Fjordane mandag at hun vil kjempe for økonomiske rammer som er gode nok for kommunene.

Senterpartilederen var også klar på at det er kommunene selv som må ta initiativet om det skal bli sammenslåinger, skriver Bergens Tidende.

– Kommunegrensene er ikke problemet. Grensene mellom primærhelsetjenestene og spesialisthelsetjenestene kan være mer problematiske, sa hun.

– Jeg er ikke motstander av færre kommuner, men er desidert mot tvangstanken. Tvangssammenslåing løser i utgangspunktet ingen problemer, understreket Navarsete.

Hun innrømmer overfor avisen at sammenslåing kan løse noen problemer enkelte steder, men at det ikke løser alle problemer automatisk.

– Når det viser seg at bare halvparten av omsorgsarbeiderne på en institusjon i Oslo er faglærte, så er det et spørsmål om likelønn og arbeidstid. Når Solund kommune har et lignende kompetanseproblem, så er det plutselig på grunn av at kommunen er for liten. Forstå det den som kan, sier kommunalministeren. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse