JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vi bryr oss om velferdsstaten

Valget er over, stortinget er nå i ferd med å fullføre sin nye organisering for den kommende perioden og regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett.

På forbundskontoret og rundt om i organisasjonsleddene leses statsbudsjettet nøye. Det har stor betydning for våre medlemmer sin arbeidshverdag.

Umiddelbart var det klart at dette blir et budsjett som i det store og hele ikke vil endre arbeidshverdagen for de fleste.

For noen gir da også dette budsjettforslaget større muligheter for å utføre en bedre jobb.

Vi ser at vi har en regjering som satser på velferdsstaten og ikke varsler store unødvendige endringer i viktige etater. Etter lang tid med omveltning for omveltningens skyld er det godt med stabilisering.

Nå er det vår jobb, og da mener jeg NTL-tillitsvalgte i alle ledd, å synliggjøre den kompetansen vi sitter på som kan gjøre offentlige tjenester enda bedre.

Vi bruker det fagligpolitiske samarbeidet og samarbeidet med politiske partier til å få gjennomslag for viktige saker for NTL. I stor grad handler dette om at vi sikrer medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår.

Jeg vil gjerne utfordre oss alle til å bli bedre på å fortelle politikere hva vi mener bør og kan gjøres for å få best mulig offentlige tjenester. Vi vet at Nav vil ha store utfordringer også i tiden som kommer. Det er de ansatte i NAV som vet hvor skoen trykker. De er bekymret over kvaliteten på tjenestene. Da er det viktig at de ansatte og vi som tillitsvalgte deler denne kunnskapen med de ansvarlige politikerne. Det forutsetter selvsagt at vi har politikere som er lyttende og verdsetter vår kompetanse. Det forutsetter selvfølgelig også at vi som tillitsvalgte klarer å formidle denne kunnskapen til politikerne på en god måte. Dette handler om å dele faglig kunnskap og å ta nytte av denne kunnskapen. Noen avviser denne typen innspill med at det er viktig at de ansatte ikke får for stor innflytelse. Dette er i beste fall veldig misforstått og fører til at mye verdifull kompetanse ikke blir ført fram til de arenaene der beslutningene tas. Evner vi – og politikerne å få dette samspillet på plass vil vi ha ført det fagligpolitiske samarbeidet videre med sjumilssteg. Dersom vi i tillegg sikrer gode muligheter for tilbakemeldinger fra brukerne er jeg overbevist om at vi kan heve kvaliteten på velferdstjenestene våre mye.

Det er selvsagt også viktig at arbeidsgiverne lokalt får ta del i ansattes kunnskap. Derfor er min klare utfordring til våre medlemmer og tillitsvalgte: ta ansvar for å synliggjøre den kompetansen dere sitter inne med. Bruk de arenaer dere har, eller sørg for at det på din arbeidsplass og i din virksomhet blir mulig å komme fram med gode forbedringsforslag som følges opp. Vi i forbundet tar også gjerne i mot gode forslag. Det vil hjelpe oss til å bli tydeligere ovenfor politikerne.

Vi vil bruke kompetansen vår, vi vil dele kompetansen vår – fordi vi bryr oss om velferdsstaten!

Annonse
Annonse