JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Republikansk optimisme og blå toner fra Clark Judge

Ett år etter Barack Obamas historiske valgseier, kasserte Republikanerne i USA inn en seier. Til tross for at dårlige meningsmålingene og en vinglete partiledelse, vant nemlig partiet overraskende guvernørvalgene i New Jersey og Virginia denne uka.

nina.hanssen@lomedia.no

Ifølge amerikanske medier vant de republikanske kandidatene på grunn av den økonomiske situasjonen landet befinner seg i fordi de pratet om arbeidsplasser, økonomi og skatter. De fikk også drahjelp fra de såkalte ”teaparty” anti-skattekampanjene.

Personlig engasjert

Nå spekulerer det om dette vil svekke tilliten til Obama-administrasjon og om dette vil gi drahjelp til å få det republikanske partiet på beina igjen etter Obamas seier. Presidenten var nemlig personlig engasjert for å hjelpe de demokratiske kandidatene i delstatene denne gang uten at det gav noen uttelling. Med et unntak. I et meget spesielt valg i 23. distrikt i delstaten New York vant demokratens kandidat Bill Owen kongressvalget som ble holdt parallelt med guvernørvalgene. Det har ikke vært demokratisk styre der siden borgerkrigen. Men samtidig har den tidligere uavhengige Michael Bloomberg igjen sikret seg borgermesterjobben i New York City. Han stilte for Det republikanske partiet denne gangen, og brukte rundt 100 millioner dollar av egen lomme for å vinne valget.

Riv Muren!

Ifølge mediene begynner nå de amerikanske velgerne å bli lei av det offentlige forbruket og folkene som styrer i Washington. Mange mener en helsereform er feil medisin for å rette opp økonomien.

I Charles Summer School ved Dupont Circle møter vi den energiske taleføre Clark S. Judge. Han er i dag sjef for White House Writers Group, men er nok mest kjent fra sin tid som en av president Ronald Reagans nært betrodde taleskrivere. 1980-årene var den tidligere Hollywoodskuespilleren Ronald Reagans tiår. Han ble en av USAs mest populære presidenter og han ble kalt ”Teflon-presidenten” fordi all kritikk prellet av han. Taleskriver Clark S Judge var blant annet med da Ronald Reegan holdt sin berømte ”Tear down this wall”-tale i Tyskland før murens fall og røper detaljer om hva som skjedde i kulissene.

Judge har glimt i øyet og er en god historieforteller. Det er vanskelig å ikke la seg rive med når han tar oss med på en historiske reise både i inn- og utland.

Presidenters musikkstil

Blant annet mener han presidenter taler i bestemte musikkformer. Blant annet var Ronald Reeagan en Symfoni-taler. George Bush var en rock’n roll-taler mens Bill Clinton holdt taler som lignet improvisert jazz med mange spennende men usammenhengende riff. Ifølge Judge var George Bush junior var en countrymusikk-taler, mens Barack Obama har en kul urban Jazz-stil.

- Obama har en sterk melodi men ikke bestandig harmonisk, sier han. Les mer på Clarks hjemmeside på http://www.whwg.com/

Annonse
Annonse