JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil stanse sporveishijab

Fra neste år blir hijab et av plaggene i uniformspakken til sporveisselskapene til Ruter. Det liker Frp-byråd Jøran Kallmyr dårlig.

Hijab har vært godtatt i Oslo Sporveier siden 80-tallet, men fra neste år leverer Ruter en egen uniformshijab til sine ansatte.

– Vi har fått laget en egen hijab tilpasset T-banens visuelle profil og krav til sikkerhet. Den er utstyrt med en borrelås, slik at den løsner hvis en eventuell raner griper tak i hijaben, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til Aften.

Rydmark sier det ikke har kommet noen negative reaksjoner på den nye uniformsdelen internt i selskapet. Fra samferdselsbyråd Jøran Kallmyr får den imidlertid kritikk.

– Jeg mener det vil være feil å legge ned forbud mot hijab, det får være en privatsak. Men ved å lage det som en egen uniformsdel, setter vi det i system og legitimerer hijab, sier Kallmyr.

– Det vil legge et vanvittig press på alle muslimske kvinner som jobber i sporveien. De som ikke bruker hodeplagg, vil få spørsmål om hvorfor de ikke bruker uniformshijaben, sier byråden.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet mener sporveiens nye hijab er et godt tiltak. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse