JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bystyret i Oslo utsetter Aker-saken

Bystyret i Oslo er opprørt over forslaget om å nedlegge Aker sykehus.

Nå skal en delegasjon fra bystyret møte Oslo-benken på Stortinget og styret i Helse Sør-Øst for å avklare saken.

På bystyremøtet onsdag ble det derfor ingen votering over forslaget fra partiet Rødt om å be helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) stanse nedleggingsplanene. Avstemningen er utsatt en snau måned.

Ikke bestemt

I 2008 vedtok regionhelseforetaket Helse Sør-Øst at befolkningen i Follo og Alna innen 2011 skal overføres til Akershus Universitetssykehus (Ahus) og Ullevål.

Det ble også vedtatt en sammenslåing av Aker, Rikshospitalet og Ullevål og at enkelte av lands- og regionsfunksjonene skulle samles på Rikshospitalet. I etterkant har det vært en debatt om lokalisering av lokalsykehustilbudet i Oslo, og nå har en prosjektgruppe fra Oslo Universitetssykehus HF foreslått å legge dette til Ullevål.

Forslaget, som innebærer nedleggelse av Aker, inneholder ikke noen konkret dato, og det foreligger ennå ikke noe styrevedtak. Oslos ordfører Fabian Stang (H) opplyste onsdag at styret i Helse Sør-Øst tidligst 15. desember vil fatte et eventuelt vedtak.

Uakseptabelt

På det tidspunkt vil det være klart hva bystyret går inn for. Oslo-politikerne skal møte hovedstadens representanter på Stortinget og styret i Helse Sør-Øst 23. november og utsetter sin egen votering til 7. desember.

Under debatten i bystyret ble det fra alle partier understreket at Oslos befolkning trenger de sykehusplasser som er tilgjengelige, og at det ikke er akseptabelt å nedlegge noe sykehus i hovedstadsområdet.

Det er helseforetakene som har myndighet til å fatte vedtak om sykehuskapasiteten innenfor sine områder. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse