JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politikere råkjører

Alle medlemmene i transportkomiteen på Stortinget innrømmer at de har kjørt for fort. Også komitéleder Knut Arild Hareide.

På spørsmål fra NRK om han noen gang kjører for fort, svarte KrFs Knut Arild Hareide torsdag at han prøver å overholde trafikkreglene så godt han kan.

Nå korrigerer han uttalelsen på sin egen blogg.

– Ut fra nyhetene på NRK i dag kan det virke som om jeg aldri har kjørt for fort. I likhet med mange andre har jeg også noen ganger kjørt for fort. Det jeg svarte på, var om jeg hadde fått fartsbot. Mitt svar var at jeg som sjåfør ikke har fått fartsbot - men noen parkeringsbøter, skriver Hareide.

Blant de andre i transportkomiteen, som innrømmer å ha gasset på litt for mye, er Bård Hoksrud (Frp). Ti av medlemmene har fått fartsbøter.

– Jeg må innrømme at jeg har vært over fartsgrensen jeg, som alle andre. Jeg har faktisk blitt tatt to ganger i fotoboks, og det er litt flaut, for de vet man jo hvor står, sier Hoksrud.

Runar Karlsen, konstituert sjef for utrykningspolitiet, synes politikerne bør gå foran som et godt eksempel på veiene.

– Det er viktig i trafikksikkerhetsarbeidet at man får gode signaler og gode holdninger fra offentlige personer og de som vedtar lovene, sier Karlsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse