JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bryter opplæringsloven

Sju av ti kontrollerte kommuner hadde i år for dårlig kvalitetskontroll på undervisningen sin.

Norske kommuner har feilet i fire årlige tester gjort av Utdanningsdirektoratet.

Etter internasjonale undersøkelser som viste at kvaliteten på læringsmiljøet i norske skoler var for dårlig, har Utdanningsdirektoratet siden 2006 gjort fire kontroller. I samtlige har et flertall av skolene kommet dårlig ut, skriver Aftenposten.

I år var temaet om skoleeierne og private skoler har et godt nok system for å organisere elevene i grupper. Nesten 70 prosent av kommunene som ble kontrollert hadde avvik fra til lovens krav.

Skoleeierne er etter Opplæringsloven pliktet å ha systematisk kontroll av opplæringen de tilbyr barn og unge, for å sikre at den følger de nasjonale standardene.

– Det er de vedvarende avvikene hos et klart flertall av kommunene som er det mest alvorlige i funnet i de nasjonale tilsynene. Opplæringsloven blir brutt på ett eller flere punkter. Det er ingen sterk nedgang i avvik siden det første tilsynet i 2006, sier divisjonsdirektør Erik Bolstad Pettersen i Utdanningsdirektoratet.

Utdanningsdirektoratet har nå bedt kunnskapsminister Kristin Halvorsen om å ta stilling til hvordan kommunene og fylkeskommunene kan få forståelse for og skaffe seg kompetanse nok til å ivareta sine plikter. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse