JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gransker arbeidskonflikt

Helsetilsynet i Oslo og Akershus har opprettet tilsynssak på grunn av en arbeidskonflikt ved Nevrokirurgisk avdeling på Rikshospitalet.

Tilsynet skal undersøke om pasientene står i fare som følge av konflikten.

Påstander om kameraderi, mangelfull ledelse og dårlig behandling av ansatte preger konflikten ved Nevroklinikken på Rikshospitalet, som nå er en del av Oslo Universitetssykehus.

Klinikken behandler mennesker med skader i hjerne og nervesystem. Hjernekirurgene ved nevrokirurgisk avdeling utfører 2.500 operasjoner i året.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Petter Schou, sier til Aftenposten at bakgrunnen for tilsynssaken er at han har fått en rekke henvendelser fra ansatte, tidligere ansatte og andre involverte med bekymring for pasienttilbudet på grunn av alvorlige konflikter i arbeidsmiljøet.

– Det har vært en massiv mengde henvendelser. De som har varslet, har før de kontaktet oss forsøkt å gå via ledelsen og styret i Oslo Universitetssykehus, men ikke følt at de har nådd fram, sier Schou til avisen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse