JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vanskeligere for syke å få jobb

Dersom arbeidsgivere må ta deler av regningen for langtidsfraværet, blir det vanskeligere for kronisk syke og funksjonshemmede å få jobb.

Det tror generalsekretær Liv Arum i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

Forslaget om at arbeidsgiver også skal betale for langtidsfravær ble lansert som en av flere mulige endringer i sykelønnsordningen av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) onsdag. Det kan få utilsiktede konsekvenser for kronisk syke og funksjonshemmede, frykter FFO-lederen.

– De fleste arbeidsgivere tror at dette er grupper som har større sykefravær, og at det da blir dyrere dem å ansette dem. Jeg tror at arbeidsgivere, fordi de må betale mer og yte mer, vil tenke seg om i enda større grad før de tilsetter mennesker som har en funksjonshemning eller en kronisk sykdom, sier Arum til NRK.

Statsministeren begrunnet i går forslaget om at arbeidsgiverne skal ta mer av regningen.

– Det skal være lønnsomt for dem å bidra til å redusere også langtidsfravær. I dag har de lite økonomiske motiver til det, fordi de betaler ingenting av det lange fraværet, sa Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse