JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Delte meninger om datalagring

Politiets Fellesforbund sier ja til EUs datalagringsdirektiv. KLO i Oslo sier blankt nei.

– Norge kan fort bli ansett som et lukrativt sted å operere i for kriminelle nettverk, om vi inntar en defensiv tilnærming til direktivet, heter det i resolusjonen som ble vedtatt da Politiets Fellesforbund i dag avsluttet sitt landsmøte.

I en uttalelse styret for LO i Oslo vedtok tidligere denne måneden er konklusjonen stikk motsatt: «LO i Oslo krever at datalagringsdirektivet ikke blir implementert i norsk rett», heter det der.

LO i Oslo minner om at regjeringens egen personvernkommisjon mener direktivet kan få alvorlige følger for personvernet, og viser også til uttalelser fra Datatilsynets leder, Georg Apenes. Han har blant annet uttalt at «Datalagring i dette omfanget er som å konservere høystakker i tilfelle det skulle vise seg å være en nål i en av dem.»

EUs datalagringsdirektiv innebærer at alle tele- og nettleverandører må lagre trafikkdata om telefon og databruk i minimum seks måneder og maksimum to år.

Da Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet forhandlet om den nye regjeringserklæringen (Soria Moria II) tidligere i høst var uenigheten så stor at det endte med at SVs og Senterpartiets statsråder og stortingsrepresentanter ble stilt fritt i denne saken.

Annonse

Flere saker

Annonse