JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Evaluerer norsk støtte

UD kan ikke utelukke at personer ved koranskolene i Pakistan har kjempet på Talibans side.

I begynnelsen av november ble det kjent at den pakistanske hæren har stengt fire av sju norskstøttede skoler i Pakistan fordi skolene ble drevet av ekstremister.

KrF-leder Dagfinn Høybråten har bedt utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for hvordan de norske bevilgningene blir brukt.

– Vi er kjent med at Taliban har tvangsrekruttert gjennom brutal framferd og andre virksomheter, og de kan for eksempel ha tvunget eller overtalt elever, lærere eller andre ved skolen i sine rekker, svarer utenriksminister Jonas Gahr Støre på brevet fra Høybråten.

Pilotprosjektet er nå i en avslutningsfase.

– Etter at vi har gjennomført dette pilotprosjektet, i lys av dens intensjoner, gjennomføring og våre erfaringer, vil vi ta stilling til om vi har grunnlag for en eventuell videreføring. Pakistanske myndigheter har allerede satt fram ønske om å videreføring av denne norske støtten til bedre grunnskoleutdanning, inkludert reform av de religiøse skolene, skriver Støre.

Utenriksministeren opplyser at av de sju koranskolene som har mottatt norsk støtte, er fire i drift, en er ødelagt i krigshandlinger og to brukes for tiden av hæren som forlegninger. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse