JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen støtter Davidsen

LO-leder Roar Flåthen er enig med Fagforbundets Jan Davidsen i at flere ansatte vil gi redusert sykefravær.

– Jeg er enig i Jan Davidsens utgangspunkt, som er at økt grunnbemanning vil gi lavere sykefravær, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Innenfor pleie og omsorg har dette vært en sentral diskusjon, sier LO-lederen og viser til at det har blitt ansatt vel 12.000 personer i denne sektoren de siste årene.

Stor utfordring

– Dette har vært viktig, men det er ting som tyder på at dette ikke er nok. Utfordringene innenfor helse og omsorg er så stor framover, at de trengs ytterligere oppbemanninger. Det er jeg enig med Jan i, sier Flåthen.

LO-lederen peker på at det pågår en dialog om hvordan arbeidskraften kan utnyttes på en bedre måte. Mange er ufaglærte, mange har lave stillingsbrøker og ufrivillig deltid. Jeg er helt sikker på at dette er med på å påvirke sykefraværet i denne sektoren, sier Flåthen og etterlyser både kompetanseheving og økt grunnbemanning.

– Vi må også se nærmere på hvordan vi organiserer sektoren, legger LO-lederen til.

Feil medisin

Kommunenes interesseorganisasjon (KS) mener derimot at Jan Davidsen utskriver feil medisin for å få redusert sykefraværet.

– Vi mener at kommunene skal ansette flere ut fra et faktisk behov for å gjøre kommunenes tilbud bedre, sier KS-direktør Sigrun Vågeng.

– Vi oppfatter Fagforbundets engasjement som ekte, men her blander Davidsen epler og pærer. Vi kan ikke anbefale kommunene å ansette seg ut av sykefraværet, sier Vågeng.

KS-direktøren mener det er viktigere å satse på forebyggende arbeid, gjennom styrking av arbeidet med helse, miljø og sikkerhet. (ANB)

Annonse
Annonse