JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Velger bort Tyskland

Interessen for det tyske språket og Tyskland er synkende blant norsk ungdom.

runar.norstad@anb.no

Tall fra den internasjonale utvekslingsorganisasjonen Youth For Understanding (YFU) viser at tallet på utvekslingselever til Tyskland har gått dramatisk ned det siste tiåret.

Det samme har tallet på norske studenter i Tyskland. Mens det i 1987 var 4.000 norske studenter ved universiteter og høyskoler i Tyskland, var det bare 207 i 2007.

– Behov for tysk

Norge eksporterer varer og tjenester for over 100 milliarder kroner til Tyskland hvert år. Det gjør Tyskland til en av Norges viktigste handelspartnere. Hvert år kommer det rundt en halv million tyske turister til Norge.

Stadig flere norske bedrifter og organisasjoner har behov for medarbeidere som snakker godt tysk og som kjenner tysk kultur og væremåte, mener kulturattaché ved den tyske ambassaden i Norge, Tanja Knittler.

– Både Tyskland og Norge trenger godt utdannede mennesker som har erfaring med å samarbeide på tvers av landegrensene, sier Knittler.

Tyskland-seminar

28. november inviterer YFU til seminaret «Tyskland – i hjertet av EUropa» i Oslo. Bakgrunnen er altså den stadig synkende interessen for tysk og Tyskland blant norsk ungdom. Nå ønsker organisasjonen seg flere deltagere.

YFU har fått økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet og Fremmedspråksenteret til å invitere 40 deltagere til seminaret.

– Vi ønsker oss deltagere fra hele landet, sier fungerende generalsekretær i YFU Norge, Camilla Nordang. Hun oppfordrer ungdom mellom 15 og 17 år som er interessert i å lære mer om Tyskland til å melde sin interesse på organisasjonens nettsider: www.yfu.no

YFU er en ikke-kommersiell, fortjenestefri ungdomsutvekslingsorganisasjon. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse