JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha jobbtrening på tinget

Stortinget bør starte en traineeordning for funksjonshemmede, mener FFO. God idé, synes Stortinget.

– Vi er absolutt innstilt på å følge opp forslaget fra FFO, uten at jeg så langt kan gi noen garantier. I alminnelighet er vi innstilt på å ansette søkere som har en funksjonshemning, sier seksjonsleder Bård Knutzen i personalseksjonen i nasjonalforsamlingen.

Personer med mentale problemer har allerede i flere år fått innpass blant de om lag 400 administrativt ansatte på Stortinget.

Trenger jobberfaring

Liv Arum og Jarl Ovesen, generalsekretær og assisterende generalsekretær i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO), er svært glade for tilbakemeldingen.

I et brev FFO har sendt Stortingets direktør, forklarer organisasjonen hvorfor det er så viktig å åpne Stortinget også for funksjonshemmede:

– I en årrekke har det vært en viktig målsetting for myndighetene å øke antallet funksjonshemmede i arbeidslivet. Arbeidserfaring er avgjørende for å klare dette. Denne arbeidserfaringen kan de få gjennom traineeordninger. Forsøk gjennomført i departementene og direktoratene, har vært svært vellykket.

– Jeg fikk tilbud om fast stilling i Nærings- og handelsdepartementet allerede etter et halvt år, fortalte tidligere trainee, rullestolbrukeren Øyvind Arum til Dagsavisen 24. september.

Viktig signaleffekt

– Signaleffekten ved at også landets nasjonalforsamling iverksetter en traineeordning, vil være stor, mener Ovesen.

Han tror dette kan få nye arbeidsgivere på banen slik at flere funksjonshemmede får oppfylt drømmen om jobb. Traineeordninger for funksjonshemmede er for øvrig ikke noe nytt. Europaparlamentet inneførte en slik ordning i 2006. Stortinget var likevel tidligere ute.

– Siden omkring 2005 har vi tatt inn personer fra Fontenehuset med stort hell, forteller Knutzen. (ANB)

Annonse
Annonse