JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lokket med EU-priser

Europabevegelsen lokket torsdag med EU-priser i en Oslo-butikk, men det var slett ikke alle som beit på PR-framstøtet.

kjell.werner@anb.no

– Jeg tror mange er skeptiske når folk kommer og dytter noe på dem, enten det er ja, nei eller en suppeprøve, sier Europabevegelsens leder Paal Frisvold til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sammen med styremedlem og Frp-politiker Gjermund Hagesæter sto Frisvold og delte ut verdikuponger til de som besøkte Rema-butikken i Torgata i Oslo. Her fikk kundene tilbake 30 prosent av en kjøpesum på inntil 1.000 kroner.

En smakebit

Europabevegelsen ga en smakebit på EU-priser ved å spandere mellomlegget til norske priser.

– Samtidig som Norge har de høyeste prisene, har vi dårligere utvalg på matvarer enn de fleste EU-land, sier Gjermund Hagesæter.

Sammenlignet med Frankrike har vi bare halvparten så mange matvarer i butikkhyllene. Finland har derimot et utvalg som ligger nesten på høyde med Frankrike.

Mye dyrere

Budskapet gikk på at prisnivået for mat og ikke-alkoholholdige drikker i Norge ligger 58 prosent over EU-gjennomsnittet.

I Norge er disse prisene 41 prosent dyrere enn EU-landet Sverige, 39 prosent dyrere enn Finland og 16 prosent over det danske nivået.

– Norsk kjøtt er 84 prosent dyrere enn EU-snittet, poengterer Hagesæter.

Vise forskjellen

– Hovedpoenget med aksjonen er å få folk til å se at er en forskjell på å være med i EU og stå utenfor gjennom EØS-avtalen. Matpriser er noe folk er opptatt av, sier Frisvold.

– Vi gjør ikke dette for å få en EU-debatt i morgen. Vi vil ikke ha en ny folkeavstemning i overmorgen, sier Europabevegelsens leder. (ANB)

Annonse
Annonse