JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trenger 100 nye ingeniører

Finanskrisen har rammet også markedet for ingeniører, men nå ser det ut til å snu.

olav.eilifsen@anb.no

Ingeniørselskapet Sweco har i alle startet jakten på nye medarbeidere. I løpet av januar neste år skal selskapet ansette ikke mindre 100 ingeniører, sivilingeniører og miljørådgivere ved sine 25 kontorer spredt over hele Norge.

Etterspørselen stiger

– Vi er et selskap med klare ambisjoner om å bli den ledende tilbyderen av bærekraftige løsninger i Norge. Derfor velger vi å satse på medarbeidere med solid ingeniør og miljøfaglig kompetanse. På tross av finanskrisen har etterspørselen steget innen alle våre markedsområder. Det har bekreftet vår tro at det nå er viktig å styrke og utvikle samtlige av våre divisjoner, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

Økt optimisme

At selskapet nå utlyser hundre nye seniorstillinger i alle divisjoner, gir ifølge Hverven gode muligheter for å sikre seg de beste hodene.

– Selv om 2009 har bydd på utfordringer for de fleste, er behovet for kunnskap noe som aldri slutter å vokse, fastslår Hverven.

– Vi ser også at konjunkturen i tredje kvartal har vist en forbedring. Noe som har bidratt til større aktivitet og økt optimisme i markedet.

Sweco har 840 ansatte her i landet selskapet jobber med rådgivende ingeniørtjenester. Hele konsernet er representert i ti land og har til sammen 5.200 ansatte i og 102 kontorsteder, hvorav 87 i Europa. Sweco omsatte for 5,5 milliarder svenske kroner i 2008, og gjennomfører for tiden oppdrag i ca. 80 land rundt om i verden. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse