JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever oppvaskmøte om klimaforliket

Tilliten mellom partene i klimaforliket er på bristepunktet etter at regjeringen trumfet igjennom vedtaket om å legge avgift på biodiesel.

De tre opposisjonspartiene som er med i klimaforliket krever nå et oppvaskmøte med statsminister Jens Stoltenberg og de parlamentariske lederne i regjeringspartiene. Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre anser budsjettvedtaket som innebærer at biodiesel blir avgiftsbelagt for et alvorlig brudd på den tverrpolitiske klimaavtalen.

– Regjeringen har vist en arroganse overfor oppisjonspartiene som har gjort at det er svært lite tillit igjen, sier KrFs Line Henriette Hjemdal til NTB.

I et brev til statsministeren ber oppisjonen om et møte for å få avklart en gang for alle hvilke forpliktelser som påligger avtalepartene i klimaforliket. For KrFs del er det ikke tema nå å trekke seg, til tross for at opposisjonen har påpekt det de mener er en rekke brudd på forusetningene i avtalen. Vedtaket om biodieselavgift er i ferd med å få begeret til å renne over.

– Aps parlementariske leder Helga Pedersen sto på talerstolen torsdag og sa at hun håpet og trodde at partene er enige. Men politikk handler ikke om tro og håp, det handler å lytte, samtale og være lojale mot det dokumentet som ble vedtatt i mars i fjor, sier Hjemdal. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse