JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EU-kamp hver dag i regjeringen

EU-kampen finner sted hver dag i regjeringskontorene.

Det betrodde kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) landsmøtet i Nei til EU fredag.

Navarsete åpnet landsmøtet på Gardermoen med å oppfordre organisasjonen til å være vaktbikkje og passe på at folkets nei til EU ikke blir vannet ut.

Postdirektivet

Navarsete trakk særlig fram kampen om postdirektivet og datalagringsdirektivet som saker der det er viktig å stå på.

Hun slo fast at slaget om postdirektivet vil stå i denne stortingsperioden.

– Direktivet vil føre til dårligere og dyrere tilbud i distriktene, og de ansattes rettigheter blir svekket. Posten blir et utgiftssluk for staten mens overskuddet havner i lomma på store internasjonale selskaper, sa statsråden.

– Jeg mener det bør være uaktuelt for Norge å implementere postdirektivet. Vi skal få alle konsekvensene på bordet. Vi må bygge allianser, da kan vi vinne denne saken, konkluderte Sp-lederen.

Mobilisering

Hun gjorde det også klart at det må mobiliseres mot datalagringsdirektivet. Navarsete mener at Høyre er det partiet som kan være med å stoppe direktivet.

– Mange av Høyres representanter har så store kvaler med direktivet at de mener reservasjonsretten bør brukes. Det er Høyre som nå sitter med nøkkelen til om datalagringsdirektivet skal bli en del av norsk lov eller ikke. Nå skal det røykes ut om Høyre virkelig er et liberalt parti, sa Navarsete. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse