JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere dør på byggeplasser

I 2007 døde fem personer på jobb i bygg- og anleggsbransjen. I år er antallet doblet.

Fellesforbundet mener hard konkurranse og slurv med sikkerheten er årsaken til utviklingen. Bare den siste uken har fire personer omkommet i arbeidsulykker.

– I år har det vært en del mer enn normalt. Vi har registrert ti dødsfall så langt i år innen bygg- og anleggsbransjen, sier Fellesforbundets leder Vidar H. Grønli til Dagbladet.

Trenden har vært en nedgang i antall ulykker, men for 2009 ser det ikke bra ut, og vi må tilbake til 2005 for et år med flere dødsulykker enn hittil i år. Da omkom 11 personer.

Grønli tror økt og hardere konkurranse fører til at bedriftene slurver med sikkerheten og dermed går det oftere galt.

– Vi er nå i en situasjon hvor byggebransjen er utsatt for veldig sterk konkurranse. Da går det på sikkerheten løs. Når bedriftene skal legge inn anbud og konkurransen er hard, prøver man å kutte noen kroner her og der. Da går det ut over sikkerheten, sier Grønli.

Totalt sett er det meldt inn 38 arbeidsskadedødsfall i alle bransjer til Arbeidstilsynet så langt i år. I 2008 var antallet 51. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse