JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

2000 verftsarbeidere i streik

Bortimot 2000 arbeidere ved PT Jaya Asiatic Shipyard i Batam i Indonesia gikk ut i streik mandag med krav om å få ryddet opp i arbeidsforholdene.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Skipsverftet, som er det største på øya Batam i øygryuppen Riau, har gjentatte ganger gitt blaffen i sanitærforholdene og sikkerheten for arbeiderne. De har også nektet arbeiderne å danne en egen fagforening og de har ansatt folk uten å gi dem sosialforsikring, ifølge The Jakarta Post.

Nestlederen i den lokale avdelingen av Den nasjonale arbeiderunionen (SPN), Edison Simanjuntak, sier at arbeiderne som for det meste er kontraktsansatte sveisere, hadde ankommet arbeidsplassen, men hadde nektet å jobb før det er blitt ordnet opp i de dårlige arbeidsforholdene.

Arbeiderne nekter å jobb til de har fått skikkelig sikkerhetsutstyr som sko, hjelmer og brannsikkert arbeidstøy.

Det lokale arbeidsformidlingskontoret har prøvd å megle i konflikten, men uten å lykkes.

Fra 1992 har bedrifter med mer enn 10 ansatte vært pliktige til å registrere arbeiderne i PT Jamsostek, et monopolselskap som gir dem helsetilbud og forsikringer innen arbeidsulykker, dødsfall og pensjonsrettigheter.

Annonse
Annonse