JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF-press for likelønnspott

KrF krever at regjeringen legger penger på bordet til en likelønnspott.

Valgnederlaget har ikke redusert selvtilliten til Kristelig Folkeparti. Da Stortingets familiekomité onsdag avga budsjettinnstilling for 2010, knallet partiet til med krav om at regjeringen fremmer en forpliktende handlingsplan for likelønn og at de rødgrønne kommer tilbake til Stortinget med en likelønnspott.

– Ulik lønn av lik verdi er en av de virkelig store klasseforskjellene i det norske samfunnet, som vi ennå ikke har klart å gjøre noe med. Desto viktigere er det å ta klare politiske grep, sier Øyvind Håbrekke, KrFs familiepolitiske talsmann til Dagsavisen.

Heller ikke KrF fremmer forslag om konkrete beløp nå, selv om Håbrekke registrerer «god vilje hos mange aktører» for likelønn.

– Regjeringspartiene har dessverre ikke vist nok vilje til å ta tak i likelønn. Nå spiller de ballen over til partene i arbeidslivet. Det blir for passivt, mener Håbrekke.

– SV er jo for?

– Ja, men det har vært en tøff høst for SV. Vi går ut fra at de snart er avhengige av en seier i regjeringen for å overleve. Så langt har de tapt for likelønn, sier Håbrekke.

Men det er ikke bare lavtlønte kvinner som må løftes, mener KrF. I finanskomiteen foreslår partiet at menn opptjener rett til fødselspermisjon uavhengig av mors tilknytning til arbeidslivet.

Dagsavisen lyktes ikke i å få de rødgrønnes kommentarer til kritikken i går. Verken SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås eller Aps familiepolitiske talskvinne Gunn Karin Gjul besvarte våre henvendelser. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse