JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Første departement på Facebook

Utenriksdepartementet er det første departementet i Norge som åpner egen Facebook-side.

UD har nå åpnet sin Facebook-side, og tar også i bruk både Twitter og YouTube. Departementet vil bruke sosiale medier for å nå folk der de er.

– Det gir oss en mulighet til å nå flere med informasjon om vår virksomhet. Vi vil legge ut siste nytt fra UD, bilder og videoer av det vi holder på med og oppdateringer om aktuelle saker, sier kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen.

UD ønsker å være åpne om hvordan utenrikstjenesten jobber og resultatene som oppnås. Derfor vil sosiale medier også brukes for å fortelle om arrangementer UD organiserer selv eller deltar på.

Bjørn Jahnsen understreker at hjemmesiden fortsatt er hovedkilden, og UD vil bruke sosiale medier til å spre innholdet til flere.

– Vi kommer også til å åpne opp for debatt om aktuelle enkelttemaer. Der kan folk komme med innlegg og stille spørsmål, og vi vil hente inn fagfolk til å besvare henvendelsene. Vi har nå åpnet for en debatt på Facebook om hvor grensen går for hva slags hjelp vi skal tilby nordmenn i utlandet, sier Jahnsen.

Torsdag ettermiddag hadde UD 820 tilhengere på Facebook... (ANB)

Annonse
Annonse