JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke åpne for homofile blodgivere

Senterungdommen krever at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) inkluderer homofile som potensielle blodgivere. Det er imidlertid ikke aktuelt.

Det opplyser Helsedepartementet.

– Vi har ingen planer om det, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet til homoavisen Blikk.

Senterungdommens leder Johannes Rindal mener man ikke kan påstå at en hel gruppe bedriver risikoatferd og dermed ekskludere dem fra å bidra til blodbankene.

– Det skal være strenge helsemessige krav til alle blodgivere, men dette forslaget står ikke i motsetning til det, sier Rindal.

Statssekretær Ingebrigtsen påpeker at regjeringen fører en praksis som samsvarer med Europarådets retningslinjer.

– Lovverket gir ikke et spesifikt forbud mot at homofile kan gi blod, men tar hensyn til at man kan utelukke grupper med risikoatferd. Vi vet at det er mer enn 70 prosent større risiko for hiv i gruppen menn som har sex med menn. Det er storsamfunnets ansvar og plikt og sørge for at alle som får blod ikke blir utsatt for risiko, sier Ingebrigtsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse