JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Lønnskutt kun spekulasjon

Det er ingen planer om lønnskutt i SAS, sier de tillitsvalgte i konsernet. Ifølge dem avviser SAS-ledelsen påstandene i den danske avisa Børsen i dag om at de ansatte må gå ned 10-15 prosent i lønn.

einar.fjellvik@lomedia.no

eva.ler.nilsen@lomedia.no

frode.ronning@lomedia.no

– Jeg har sjekket saken med ledelsen. De avviser påstandene om at morgendagens halvårsregnskap vil føre til at de ansatte blir bedt om å kutte lønna. Jeg har heller ikke fått innkalling til møte i Stockholm i morgen slik avisa Børsen påstår, sier HK-tillitsvalgt Trond Smøraas til HK-Nytt.

Heller ikke sekretær i verkstedklubben til Fellesforbundet, Karl Erik Tønsberg, tror det kommer forslag om lønnskutt.

– Lønnskutt er ikke aktuelt i Norge, sier han til magasinett.org.

Overrasket

Smøraas ble overrasket da han så nyheten i morges om at framleggingen av SAS' halvårsregnskap skulle føre til at de ansatte må gå ned i lønn, slik den danske avisa Børsen skriver i dag:

«Det blir innkalt til forhandlinger umiddelbart etter styremøtet. Her vil ledelsen kreve lønnsnedgang, og det er nevnt 10-15 prosent», sier avisen kilde, som skal sitte tett opp til ledelsen i selskapet.

– Ledelsen har gått ut med informasjon der de avviser dette som spekulasjoner. Det vil derfor overraske meg stort dersom dette kommer på bordet uten av det er drøftet med de tillitsvalgte. Det vil i så fall være avtalebrudd, understreker Smøraas. Han tror ikke SAS-ledelsen vil utfordre forholdet til de ansatte på denne måten.

Presset bransje

Flybransjen er hardt presset, og flyselskapet Norwegian har allerede måttet ty til en liknende operasjon for å stykre selskapets økonomi. I forrige uke ble de ansatte bedt om å bytte 10-15 prosent av lønna mot aksjeopsjoner i selskapet.

Annonse
Annonse