JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Skal ikke adoptere

Arbeidsminister Rigmor Aasrud (Ap) sier regjeringen ikke vil kopiere den svenske sykelønna, men vurdere å kopiere enkeltelementer.

Den rødgrønne regjeringen og LO er ikke på kollisjonskurs slik opposisjonen på Stortinget vil ha det til, mener fungerende arbeidsminister Rigmor Aasrud (Ap).

– Det jeg oppfatter er poenget til Trine Lise Sundnes er at vi ikke skal ha en sykelønnsordning som gjør folk fattige, men et system som gir trygghet og fører folk tilbake i arbeid. Det er vi helt enige om, sier Aasrud til Dagsavisen.

– Fortsatt full lønn

Hun understreker at regjeringen har lovet at det fortsatt skal være full lønn under sykdom slik som i dag.

– Sverige har en helt annen modell for sykelønn enn Norge. Vi har ikke tenkt å adoptere den svenske sykelønnsordningen, men det må være lov å se på enkeltelementer som har vært vellykket og som får ned sykefraværet, mener statsråden.

– Konstruktiv tone

Aasrud mener det ikke vil bli snakk om å presse syke mennesker ut i arbeid, slik medieoppslag har gitt inntrykk av.

– Samtidig ser vi at de som har en viss kontakt med arbeidsgiver lettere kommer tilbake til jobb enn de som ikke har det. Folk skal ikke tvinges ut i jobb, men de fleste har et ønske om å komme tilbake og bidra. Da må vi bygge på de gode erfaringene vi har og lete etter metoder for det, sier Aasrud.

– Bidrar LO til å låse sykelønnsdebatten før den har begynt når de uttaler seg i så klare ordelag som de gjør i dag?

– Jeg oppfatter at LO og partene i arbeidslivet er innstilt på å gå i dialog om et tema som er krevende. Når vi har møter med partene oppfatter jeg at vi har en konstruktiv tone, og det velger jeg å tro at vi fortsatt vil ha. (ANB)

Annonse
Annonse