JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

15 mill. til midtrekkverk

De rødgrønne samferdselspolitikerne på Stortinget har funnet fram 15 millioner kroner mer til midtrekkverk i neste års statsbudsjett.

kjell.werner@anb.no

– Regjeringen gjør en formidabel jobb med trafikksikkerhet. I tillegg har vi altså klart å plusse på ytterligere 20 millioner under stortingsbehandlingen, sier stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dermed blir det fem millioner kroner til midtrekkverk på E6 i Nord-Trøndelag og ti millioner kroner til riksvei 7 i Buskerud. Dette er prosjekter som ikke lå inne i regjeringens opprinnelige budsjettforslag for 2010. Pengene gir 5,2 kilometer rekkverk ekstra.

Må forebygge

Bjørnflaten forteller at det blir plusset på 15 millioner til midtrekkverk og bevilget fem millioner kroner ekstra til Trygg Trafikk. Organisasjonen får dermed 27 millioner i statsstøtte neste år.

– De mange ungdomsulykkene viser at det et behov for trafikksikkerhetstiltak, sier hun.

– Derfor er det så viktig å satse på forebyggende tiltak også, supplerer Sp-representanten Janne Sjelmo Nordås.

Neste års statsbudsjett vil gi mulighet for å starte bygging av fem mil med midtrekkverk. 14,5 kilometer av dette vil bli fullført i 2010, mens resten vil fullføres i 2012.

MC-folket jubler

SVs Hallgeir Langeland, som også er president i Løvebakken MC-klubb på Stortinget, er spesielt glad for at det nå satses ekstra på byggig av midtrekkverk.

– MC-folket er glad for at det ble forbudt å skille veibanene med vaierrekkverk, sier Langeland og peker på at dette var en farlig løsning for motorsykler.

– Nå skal det satses på skikkelige midtrekkverk. Det betyr at enda flere får en tryggere vei å ferdes på, sier Langeland. (ANB)

Annonse
Annonse