JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil hjelpe fattige barn

Fremskrittspartiet gikk torsdag inn for å gi 30 millioner kroner til organisasjoner som skal hjelpe fattige barn til å få en bedre jul.

kjell.werner@anb.no

– Dette et godt forslag for å gjøre hverdagen litt lysere for de barna som har det aller verst i vårt eget samfunn, sier Fremskrittspartiets Robert Eriksson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Han er leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité.

Frp har «funnet» disse ekstramillionene på årets statsbudsjett. Partiet foreslår at pengene brukes til «julerelaterte tiltak for brukerne hos fem organisasjoner. Frelsesarmeen får 10 millioner kroner, mens det blir fem millioner til Fattighuset, Redd Barna, Marita-stiftelsen og Kirkens Bymisjon.

– Jeg er klar over at vårt forslag ikke løser fattigdomsproblemene for barn permanent. Vi vil komme tilbake med permanente løsninger, sier Eriksson.

Helt uakseptabelt

Samtidig benytter Frp-talsmannen anledningen til å kritisere de rødgrønne partiene.

– Regjeringen makter rett og slett ikke å løse fattigdomsproblemene. Og ekstra ille er det når det går utover barn. Det er rett og slett helt uakseptabelt, sier Frp-representanten fra Nord-Trøndelag.

Han viser til en Fafo-rapport som ble lagt fram i høst. Her går det fram at i perioden 2000 til 2006 økte antall fattige barn fra 50.000 til 85.000. Det er 378 barn som lever med foreldre som er bostedsløse.

Er skuffet

– Ikke alle barn ser frem til julaften og kan forvente å få mange pakker. Å forhindre sosial ekskludering bør vel være like viktig i jula som i sommerferien, så derfor er jeg oppriktig skuffet over at regjeringen ikke støttet vårt forslag, sier Eriksson. Frp fikk bare støtte fra KrF i denne saken.

– Mange barn opplever at deres foreldre må velge om de skal ha med matpakke på skolen eller om de skal prioritere melk eller frukt til skolematen. De har ikke råd til begge deler. Når økonomien er så stram, kan man heller ikke forvente at disse barna kan påberegne seg noen julegaver, sier Eriksson. (ANB)

Annonse
Annonse