JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykeutvalg i helsesektoren

Regjeringen har oppnevnt et eget utvalg som skal utrede sykefraværet i helse- og omsorgssektoren.

olav.eilifsen@anb.no

– Denne sektoren ligger høyt når det gjelder sykefravær. Det offentlige har som den største arbeidsgiveren, et særlig ansvar for å gjøre noe med dette, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Utvalget skal ledes av Kolbjørn Almli, som blant annet er styreleder i Helse Midt-Norge.

Utvalget skal levere sin rapport innen utgangen av 2010 og bredt sammensatt med representanter fra partene i arbeidslivet, forskere, helse- og omsorgssektoren og arbeidsmiljømyndighetene.

Må være attraktivt

Hun understreker at det er et stort behov for flere hender i helse- og omsorgssektoren i årene framover.

– Arbeidet for å forebygge utstøting og sykefravær, er viktig for å sikre dette. Personellet er den største og viktigste ressursen vi har. Vi er avhengig både av at personellet forblir i yrket og at ungdom søker seg til utdanning og jobb i sektoren, sier Strøm-Erichsen.

En annen viktig begrunnelse for å sette ned utvalget, er de store forskjellene i sykefravær mellom forskjellige utdannings-, yrkes- og inntektsgrupper i Norge.

– Jeg ser fram til utvalgets rapport som grunnlag for å forbedre arbeidet med å bekjempe sykefravær og utstøting i sektoren, sier Strøm-Erichsen.

Konkrete tiltak

Utvalget har som mandat å sammenfatte kunnskapen som finnes på dette området, og finne fram til årsaker for fravær og utstøting.

Utvalget skal også beskrive utviklingen over tid og foreslå konkrete tiltak for å redusere fravær og utstøting.

– I tillegg til konkrete anbefalinger, regner jeg med at utvalget vil bidra til at det blir økt oppmerksomhet og debatt om disse problemene, sier helse- og omsorgsministeren. (ANB)

Annonse
Annonse