JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre større enn Frp igjen

Høyre går forbi Frp på en fersk måling og er igjen største borgerlige parti.

Partileder Erna Solberg tror velgerne setter pris på en opposisjon som viser vilje til samarbeid.

På den siste meningsmålingen til Dagbladet øker Høyre oppslutningen med 0,7 prosentpoeng i forhold til forrige måling og får en oppslutning på 21,8 prosent. Det er et solid byks på 4,6 prosentpoeng i forhold til valgresultatet.

Frp går tilbake 1,3 prosentpoeng til 21,5 prosent og plasserer seg dermed bak Høyre.

– Her får vi igjen for å være konstruktive i opposisjonen. Jeg tror folk setter pris på politikere som ikke bare kritiserer men som konstruktivt sier vi kan samarbeide, sier Erna Solberg til NRK.

Venstre solid fram

Foruten Høyre gjør også Venstre et kraftig hopp på 1,1 prosentpoeng til 4,9 prosent. Dermed er partiet igjen over sperregrensa og ville fått fire ganger så mange stortingsrepresentanter som nå.

KrF går derimot tilbake 0,3 prosentpoeng til 5,1 prosent, bare hårfint foran Venstre.

Arbeiderpartiet må registrere en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng, men er fortsatt størst med 31,8 prosent. Det er likevel 3,6 prosentpoeng mindre enn ved valget.

Hopp for SV

SV derimot kan notere seg en framgang på 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 8,1 prosent, nesten 2 prosentpoeng bedre enn valgresultatet.

Men Senterpartiet går tilbake 0,4 prosentpoeng til 5,1 prosent.

Rødt får 1,3 prosent og andre partier 0,5 prosent.

Hadde det vært valg, ville ikke de rødgrønne greid å berge regjeringsprosjektet. De tre ville til sammen fått 78 mandater, mot 91 til de borgerlige. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse