JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekk med penga

Bussjåførerenes kontanter gjør dem utsatt for ran, helt unødvendig.

torgny.hasaas@lomedia.no

I forrige uke ble en buss i Oslo ranet. En maskert mann truet bussjåføren til å gi fra seg bilettveska. Bussran er noe av det mest unødvendig som finnes.

Etter ranet stoppet hovedverneombudet i Unibuss alt billettsalg. Arbeidstilsynet hevet stoppen, og sa at ombudet ikke hadde juridisk hjemmel til å gjøre det.

Viseadministrerende direktør i Unibuss Kjell Knarbakk, sier en må i gang å drøfte hva sjåførene for selge av kort og billetter og hvor mye kontanter det er forsvarlig å ha sier. Unibuss vurderer å leie inn vektere for å beskytte sjåførene.

Det er ingen grunn til at bussjåfører skal utstyres med penger.

Folk som skal reise med buss kan kjøpe billett på forhånd. Det er ingen som tenker tanken at en skal løse billett ved inngangen på et fly for eksempel. Hvorfor skal man da gjøre det på en buss.

I Stockholm ble bussene kontantfrie 1. april2007. Før det hadde de i gjennomsnitt et bussran i uka. Nå har de ingen. Verken i Roma, Aten, London, Paris eller Brussel har bussjåførene kontanter.

I tillegg til at billettsalg fører til tregere trafikkavvikling, svekker det også trafikksikkerheten ved at sjåføren får oppmerksomheten en faktor til.

Annonse

Flere saker

Annonse