JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Selger pinnekjøtt med tap

Pinnekjøttet er nå så billig at butikkene selger med tap.

Din lokale kjøpmann subsidierer en sulten familie med opp mot 100 kroner måltidet, kan bt.no fortelle.

Det koster mellom 120 og 130 kroner å produsere en kilo pinnekjøtt. Nå selges den billigste varianten for 79,90 kroner kiloen hos Rema, ferdig oppkuttet. Konkurrentene Ica og Rimi selger ferskt, oppkuttet pinnekjøtt til 98,90 kroner kiloen.

– Det er umulig å produsere pinnekjøtt til under 100 kroner kiloen i Norge i dag. Dagligvarekjedene må selv dekke tapet, når de selger det så billig. De er nødt til å selge andre ting for å tjene det inn igjen, sier Atle Bendiksen, distriktssjef for kjøttbedriften Grilstad på Vestlandet.

Grilstads lager er nå tomt, og også Nordfjord kjøtt har lite igjen. Det skyldes at det store volumet blir solgt til butikkene tidlig på høsten.

Butikkene har fortsatt rikelig med pinnekjøtt igjen, og det kan være en av grunnene til at prisene dumpes. Rema 1000 mener imidlertid at den viktigste årsaken er sterk konkurranse.

Heller ikke hos konkurrenten Ica er det fare for tomme butikkhyller før jul. Kjeden oppgir i likhet med Rema at det er konkurranse som har ført til de lave prisene. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse