JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politiet glemte fange

En fange ble sittende 19 timer uten tilsyn, mat eller vann på en ventecelle i Horten.

Menneskelig svikt og for dårlige rutiner er årsaken.

Nå er Vestfold-politiet ilagt en bot på 80.000 kroner.

– Alvorlig brudd

I ventecellen var den pågrepne mannen uten tilsyn og tilgang på mat, drikke eller mulighet for toalettbesøk. Hendelsen representerer et meget alvorlig brudd på politiets instrukser, sier politimester Marie Benedicte Bjørnland ved Horten politistasjon.

– Vi er lettet over at det tross alt gikk bra med mannen. Vi har vedtatt forelegget i dag og beklager hendelsen, sier hun.

Mannen var pågrepet i en narkotikasak og hadde dessuten uteblitt fra soning. Derfor skulle han overføres til fengsel. Ved en feiltakelse førte politiet i den elektroniske arrestjournalen at mannen var overført til soning i fengsel, mens han altså fortsatt satt på ventecelle i Horten.

Full granskning

– Vi gjennomfører nå en fullstendig gjennomgang av instruksverk og rutiner som gjelder bruk av politiarrest – en slik hendelse som denne kan ikke få skje igjen, sier Bjørnland.

Ifølge Spesialenheten for politisaker, som har etterforsket saken, er det grunn til å bebreide en ansatt i Vestfold politidistrikt for manglende aktsomhet, men ikke at handlingen er så «kvalifisert klanderverdig» at man innstiller på straffeforfølging mot vedkommende. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse