JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp-topp vurderer skatteøkning

Folk som tjener mellom en halv og én million kroner, kan skattlegges hardere enn i dag, mener Senterpartiets nestleder Trygve Magnus Slagsvold Vedum.

Slagsvold Vedum sier til VG at samtidig bør folk som tjener lite, få bedre kjøpekraft.

– Vi må omfordele mer og gi lettelser i bunnen, slik at lavinntektsgrupper kommer bedre ut og det lønner seg å jobbe istedenfor å gå på trygd, sier han og understreker at Sp ikke er fremmed for å se på beskatningen av dem som tjener godt.

Regjeringskollega SV bekrefter samtidig at skatteskjerpelser ligger inne som et av forslagene til statsbudsjettet for 2011.

– Det nytter ikke bare å ta de aller rikeste, for det er ikke nok av dem. Små skatteendringer for denne gruppen vil gi mer penger til omfordeling. Og jeg tror folk forstår det, siden mange har opplevd at de har fått bedre økonomi, sier Lars Egeland i SV. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse