JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Giskes sjåfør bøtelagt

En av Trond Giskes sjåfører er ilagt en bot på 3.600 kroner og fått en prikk i sertifikatet.

Selv nekter sjåføren for å ha kjørt for fort, skriver Nettavisen.

Det var TV2 som filmet at statsrådsbilen der Giske satt i baksetet brøt fartsgrensen den 10. november i år på E18-strekningen mellom Lillesand og Kristiansand.

Politijurist Nils Grønås sier at alt tyder på at sjåføren lå langt over det som er fartsgrensen på stedet. Dette ut ifra bildene til TV-kanalen og forklaringen til dem som var til stede.

– Vi har vurdert det slik at bilen holdt en fart på 120 kilometer i timen i det som er en 100-sone, sier han til P4 Nyhetene.

TV2s bilder at bilen Trond Giske satt på i kjørte holdt en hastighet opp mot 140 kilometer i timen.

I etterkant hevdet Giske at de har lov til å bryte fartsgrensen fordi statsrådsbilen er klassifisert som et såkalt utrykningskjøretøy.

– Vi har vurdert dette men mener at en slik begrunnelse ikke kan brukes i denne sammenheng og derfor er sjåføren bøtelagt sier Grønås til P4 Nyhetene.

Også TV2s sjåfør har fått 3.600 kroner i bot og en prikk i sertifikatet. Han har erkjent å ha kjørt for fort, mens sjåføren av Giskes bil nekter for å ha kjørt for fort.

– Hvis han ikke godtar boten så vil det bli en sak som kommer opp i tingretten sier politijuristen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse