JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Til sak mot Oslo kommune

Byggmester Harald Langemyhr vil saksøke Oslo kommune og krever mellom 30 og 33 millioner for utført arbeid. Han er selv siktet for bedrageri og forsøk på bedrageri av 28 millioner.

I følge Aftenposten vil Harald Langemyhr i løpet av fjorten dager saksøke Oslo Kommune for feilaktig anmeldelse, byggestopp og falske anklager. Pengekravet gjelder ikke bare stenging av byggeplassen og uteblitt betaling, men også timer og materialer som byggmesteren nå, etter en gjennomgang, mener han ikke har fakturert for.

Som kjent holder Oslo Kommune ved Omsorgsbygg KF tilbake penger til byggmesteren på grunn av bedragerisiktelsen, og for å kunne betale arbeiderne det de har krav på.

Langemyhr er også siktet for dokumentfalsk og deler av forholdene Arbeidstilsynet avdekket under sine aksjoner på byggeplassene.

Omsorgsbygg ser på lønnskrav

I denne uka har Oslo Bygningsarbeiderforening hatt møter med Omsorgsbygg KF om lønnskravene for Harald Langemyhrs polske arbeidstakerne.

Foreningen har i sommer lagt fram krav på vegne av 38 medlemmer på i underkant av 2 millioner kroner, uten at Langemyhr har reagert. Derfor har foreningen nå henvendt seg til Omsorgsbygg.

På møtet ba representantene for Omsorgsbygg om mer tid for å gjennomgå kravene, og et nytt møte vil bli holdt 9. september, forteller ombud Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening til Magasinett.

– Vi har forståelse for at de ønsker å gå grundig gjennom kravene, men håper ikke saken nå trekker i langdrag. Mange av våre medlemmer er i en vanskelig økonomisk situasjon, og jo lengre tid som går, jo flere vil vi også miste kontakten med.

Konkursbehandling utsatt

Som kjent har Ronny Johnsen, eieren av ett av husene Langemyhr brukte som innkvartering, begjært Byggmester Harald Langemyhr AS konkurs. Tønsberg Tingrett har utsatt behandlingen av denne saken til 1. september.

Annonse
Annonse