JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Positive til usynlig tobakk

Seks av ti er positive til at tobakk ikke skal være synlig i butikkene.

christina.halvorsen@anb.no

Det er en endring i loven som gjør at røyk og snus, i tillegg til røykeutstyr og røykeimitasjoner, ikke lenger skal være å se i butikkene, på kiosker, bensinstasjoner og andre utsalgssteder. Lovendringen trådte i kraft 1. januar.

I en ny undersøkelse sier 63 prosent sier de er positive til at tobakkspakningene skal skjules i butikken for å unngå at pakningen fungerer som reklame for tobakksvarer, ifølge Helsedirektoratet. En av ti er negativ, mens tre av ti er nøytrale. De som røyker eller snuser selv er mindre positive enn de som ikke bruker tobakk.

Det er altså tobakkens reklameeffekt ute i butikkene som skal reduseres, slik at snus og røyk vil bli mindre synlig i hverdagen, ifølge direktoratet. Bakgrunnen er blant annet et ønske om at færre unge skal bli røykere og snusere og at det skal være lettere å slutte for de som prøver.

Undersøkelsen er utført av Sentio Research Norge for Helsedirektoratet. 1.000 personer er spurt i undersøkelsen, som ble gjort i desember. (ANB)

Annonse
Annonse