JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forlikt etter slag med kosten

LO saksøkte Norske Skog Follum da en arbeider ble oppsagt etter å ha slått en kollega med et kosteskaft. Nå er rettssaken avlyst, og partene forlikt.

I dag skulle LO og Norske Skog Follum braket sammen i Ringerike tingrett, etter en episode mellom to ansatte på papirfabrikken i desember i fjor. Fabrikkledelsen på Follum sa opp en 55 år gammel arbeider etter at han slo til en kollega med en kost. Begrunnelsen var at slaget var et grovt brudd på arbeidsreglementet.

Burde fått advarsel

Ifølge LO-advokat Elisabeth Grannes jobbet den oppsagte arbeideren med å styre en tung løftekran da en kollega kløp ham i nakken med en klypelignende gjenstand. Som en reaksjon på dette løp han etter kollegaen med en kost, og smelte til kollegaen med kosten så skaftet knakk. Slaget ga smerter, men ikke armbrudd.

Norske Skog begrunnet oppsigelsen med at vold ikke aksepteres på arbeidsplassen.

Advokat Grannes mente oppsigelsen var en gedigen overreaksjon fra bedriftens side og at hendelsen ikke skulle gitt mer enn en advarsel. 55-åringen har jobbet på Follum i 22 år.

Nå er altså partene forlikte, og ”kamphanene” har skværet opp.

Annonse

Flere saker

Annonse