JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil hindre oljeboring i nord

Søndag overtok Ola Skaalvik Elvevold (21) ledervervet i Natur og Ungdom. Tromsø-mannens mål er å hindre oljeboring i Nord.

– Denne saken representerer et veiskille. Heldigvis har jeg 7.000 ungdommer i ryggen. Natur og Ungdom er sterkere enn på lenge, og denne saken har vi tenkt å vinne, sier Ola Skaalvik Elvevold etter valget på NU-landsmøtet i Fredrikstad.

Landsmøtet har utpekt kampen for et oljefritt nord som hovedsatsing i 2010. I organisasjonens arbeidsprogram for året satses det også på kamp for en energirevolusjon, vern av viktige naturverdier og klimanøytrale byer.

– Fiaskoen i København legger større, ikke mindre press på rike land som Norge. Det haster å redusere klimagassutslippene, og 7.000 unge er klare til kamp mot dem som forurenser aller mest i Norge, sier NU-lederen.

I ryggen har han en kampklar organisasjon med det høyeste medlemstallet på 16 år.

Elvevold har vært nestleder de to årene Ingeborg Gjærum har sittet som leder, og med seg i ledertrioen får han Silje Lundberg (21) fra Harstad og Mari Winsents (19) fra Tønsberg som henholdsvis 1. og 2. nestleder. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse