JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kan håndtere kulden

Kommunenes beredskap og håndtering av den ekstreme kulden viser at de har vært godt forberedt på kuldeproblemer, ifølge helsemyndighetene.

Det viser en oversikt som helseministeren har bedt fylkesmennene skaffe til veie i forbindelse med de iskalde temperaturene som har preget store deler av landet den siste måneden.

– Det er godt å se at kommunene er forberedt og tar ansvar for innbyggernes liv og helse hvis det oppstår problemer i kuldeperioden vi er inne i, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i en pressemelding.

Store kommuner synes imidlertid å mangle en god nok oversikt over bostedsløse, og mangler en systematisk oversikt over eldre som ikke mottar kommunale tjenester.

– Vi vet at flere grupper, blant annet eldre, funksjonshemmede og bostedsløse er svært utsatt, og derfor må følges tett opp. Jeg oppfordrer kommunene som ikke har oversikt over disse gruppene, til å skaffe seg det, sier Strøm-Erichsen.

Norske kommuner har ifølge rapporten reserveløsninger for å opprettholde viktige funksjoner ved strømbrudd med hensyn til vann og avløp, ved omsorgsinstitusjoner, i skoler og barnehager. Der det ikke finnes reserveløsninger, finnes det en plan for omplassering av brukere.

Rapporten inneholder tilbakemeldinger fra 14 fylkesmenn. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse