JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Serverte «burgere» i Berlin

Landbruksminister Lars Peder Brekk serverte spesialkomponerte burgere på matmessen i Berlin fredag.

kjell.werner@anb.no

– Det heter ikke lenger burger, men berger, sa Brekk og lanserte tre Jarlsbergere og en Snøfriskberger.

Disse fire berger-variantene ble servert med norsk øl og akevitt for å symbolisere samarbeid og innovasjon.

Ingrediensene i de ulike bergerne er lam fra Lofoten, storfe fra innlandet, elg fra Agder, laks fra kysten kombinert med Snøfrisk og Jarlsbergost fra Møre og Romsdal. Alle bergerne anrettes i egne bergerbrød med karve og annet krydder.

Den norske standen på messen Grüne Woche er enda større enn i fjor. Målet er å lokke enda flere tyske turister til Norge.

– Tyskland er vårt viktigste utenlandsmarked. 22 prosent av våre utenlandske gjester kom i fjor fra Tyskland, sier Brekk og legger til at danskene til sammenlikning «bare» utgjør 12 prosent.

– Vi må tenke nytt og utradisjonelt om hvordan aktører innen mat og reiseliv kan samarbeide bedre innenfor og mellom de ulike regionene i Norge, sier Brekk.

Han lover tiltak for å gjøre lokalmaten mer synlig og tilgjengelig langs de nasjonale turistveiene. (ANB)

Annonse
Annonse