JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frisk feiring av Flåthen

Roar Flåthen fikk et pledd i størrelse XL i 60-årsgave fra regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg.

Stoltenberg (Ap) håper teppet vil holde LO-lederen frisk under forhandlingene om sykelønnsordningen.

– Vi vil ikke ha noe sykefravær i LOs ledelse, sa Stoltenberg i sin tale til jubilanten under bursdagsfeiringen i Samfunnssalen i Oslo fredag. Han vet at regjeringen ikke vil lykkes i å få ned sykefraværet uten LOs støtte. Og det er en sak Stoltenberg prioriterer høyt, ikke minst av hensyn til budsjettbalansen.

– Jeg er trygg på at også LO er opptatt av å få på plass tiltak som kan redusere sykefraværet. Alle er enige om målet, nemlig å kutte fraværet med 20 prosent. Vi må alle møte denne utfordringen med en åpen og søkende holdning, sier Stoltenberg til NTB.

Statsministeren erkjenner at det er mindre enighet om midlene som skal sørge for fraværskutt, enn selve målet om friskere arbeidstakere. Men ett er sikkert: Forslaget fra Sandman-utvalget i 2000 om lønnskutt de første 16 dagene ved sykdom, er dødt og begravet.

– Det ble lagt til side allerede i 2001. Det er bortkastet tid å diskutere dette forslaget. Arbeidstakere skal fortsatt ha full lønn under sykdom, fastslår han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse