JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slåss for det niende livet

I går var det allmøte på Hurum Paper Mill etter nok et dårlig årsresultat. – Jo, vi svir litt økonomisk. Men vi gir oss aldri, sier klubbleder Vidar Israelsson.

I følge Drammens Tidende brukte ledelsen allmøtet til å redegjøre for situasjonen ved fabrikken på Tofte, som er den eneste i Norge som gjenvinner drikkekartonger.

Mangler ordre

Fabrikken har ikke gått med full kapasitet den siste tida, og klubbleder Vidar Israelsson sier at dette har sin begrunnelse i manglende ordre.

– Det norske folket vil jo ikke kjøpe produktet vårt, miljøpapir fra resirkulerte melkekartonger, og det er klart at vi ikke kan gå på 60 – 70 prosents kapasitetsutnytting uten at det får konsekvenser. Men vi starter opp den ene maskinen i dag og den neste onsdag – og du vet vel at vi aldri gir oss.

Åtte liv er brukt

De nye eierne som trådte til for ett år siden, CG Holding AS med Atle Brynestad i spissen, ga bedriften ett år til å komme på fote. Det året er ute 1.september. Til uka skal det være styremøte, og eierne skal si sitt. Men ingen ved fabrikken har tro på noen rask nedleggelse.

– Hvor mange liv har dere brukt nå? – Det er vel åtte. Men nå starter vi opp trykkeriet vårt. Der skal vi lage innpakningspapir, så hvis folket vil, kan de kjøpe miljøvennlig julepapir hos oss, sier Israelsson. – I tillegg arbeider vi med å få større forretningskjeder til å gå over til papirposer. Hvis Vinmonopolet, som er statseid, kunne gjøre det, hadde alt sett annerledes ut.

– De er vel redde for at posene ikke skal holde, slik at vin går til spille? – Da vet de ikke nok om papirposer. Posene fra IKEA tar 70 kilo, og det skulle holde for de fleste.

Ordre i sikte?

Daglig leder ved Hurum Paper Mill, Ivar Thun, sier til Drammens Tidende at han vil anbefale eieren å konsentrere seg om den papirmaskinen som skal lage miljøpapir av returkartong, og innrette den mot helkontinuerlig drift.

– Vi vil snu hver eneste stein, slik at vi kommer frem til en mest mulig kostnadsriktig løsning. Jeg kan ikke utelukke at dette kan ende med færre folk i arbeidsstokken, sier Thun. Men han kunne likevel melde at store ordre på miljøvennlige papirposer kan være rett rundt hjørnet.

Nå trengs kontanter for å klare regningene. Innsatsvilje er det nok av.

Annonse

Flere saker

Annonse