JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får støtte til klimatiltak

Landbruksminister Lars Peder Brekk får støtte til ideen om å se matsikkerhet og klimakrise i sammenheng.

kjell.werner@anb.no

– Holdninger og synspunkter jeg har framført i lengre tid, er i ferd med å bli internasjonal politikk, sier Lars Peder Brekk til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lørdag var 40 landbruksministre samlet til et toppmøte i Berlin. I alt var 55 land representert. Temaet var oppfølging av den store klimakonferansen i København før jul.

Trenger mat

Den norske landbruks- og matministeren er særdeles godt fornøyd med sluttdokumentet, som slår fast at det bare er mulig å brødfø verden gjennom en mer klimaeffektiv matproduksjon.

– Det er nødvendig å øke verdens matproduksjon, men det er bare mulig å oppnå gjennom bærekraftig utvikling, heter det i slutterklæringen fra Berlin.

– Dette er oppmuntrende og svært tett opp til den klimapolitikken Norge ønsker å føre for landbrukssektoren, sier Brekk.

Noe har skjedd

– Noe har skjedd siste året. Det er flere av formuleringene i dette sluttdokumentet som jeg tviler på ville ha blitt sluppet igjennom i en tilsvarende erklæring for ett år siden, sier han.

Mandag reiser Brekk til Washington for å holde et foredrag for 1200-1300 personer, og for å delta i en rundebordskonferanse i Verdensbanken. Også der skal han innlede om hvordan Norge ser sammenhengen mellom global matsikkerhet, klima og en aktiv landbruks- og skogpolitikk. (ANB)

Annonse
Annonse