JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sjåfører sovner bak rattet

Ambulansepersonell i Øst-Finnmark forteller at de har vært så slitne at de har sovnet bak rattet.

Arbeidsbelastningen for ambulansepersonellet i Øst-Finnmark er så stort at flere har gjennomført turer de ikke kan huske i ettertid, og at de har sovnet bak rattet, melder NRK.

Noen sjåfører opplyser at de har 600 timer overtid i året.

– Bare å stoppe

Ambulansesjåfør Magne Hansen i Vadsø innrømmer overfor NRK at han mener at de noen ganger går over grensen for hva som er akseptabelt.

– Hvis vi er så trøtte at vi ikke kan kjøre, er det bare å stoppe bilen. Det er vi som sjåfører som er ansvarlige, sier han.

Nestleder Ole Kristian Barkve i Ambulansepersonellets Yrkesorganisasjon sier at man må søke dispensasjon utover 200 timer overtid i året, og at en tredobling av akseptert nivå ikke er bra.

– Men det å sette ned foten er ikke alltid like lett i dette yrket. Får du telefon en time før du er ferdig på jobb, er det ikke lett å si nei, selv om du vet at turen innebærer fire-fem timer kjøring, sier Barkve.

– Helt nytt for meg

Ole-Kristian Barkve beskriver dette som et distriktspolitisk problem, fordi nedleggelser av for eksempel fødeavdelinger fører til lengre kjøreavstander for ambulansene.

Klinikksjef Grete Bru i Helse Finnmark er overrasket over den store arbeidsbelastningen for ambulansepersonellet i Øst-Finnmark.

– Dette er helt nytt for meg. Det er fullstendig uakseptabelt at man skal ha en slik arbeidssituasjon. Hvis dette er tilfelle er det noe jeg vil ta tak i, og jobbe for å unngå, sier Bru. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse