JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha flytteforbud for flyktninger

Oslos eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) foreslår at flyktninger som bosettes i en kommune, ikke skal få flytte ut på sju år, med mindre de lærer seg norsk og skaffer seg en jobb.

Dersom de drar fra sin opprinnelige kommune, vil hun frata dem offentlige støtteordninger.

– Det bør settes en begrensning på muligheten for å flytte til andre kommuner dersom man ikke er integrert og ikke kan skaffe seg en jobb, sier Listhaug til TV 2.

Oslos byråd for eldre og sosiale tjenester foreslår samtidig å forlenge integreringstilskuddet som gis til kommuner som mottar flyktninger, fra fem til sju år. Hun mener det vil bidra til at flere blir boende ute i distriktene.

– I Oslo og i andre store byer er det store grupper av personer som delvis lever på siden av samfunnet, som ikke er integrert og som ikke kan språket godt nok. Det er vi nødt til å gjøre noe med, sier Listhaug.

Ifølge Statistisk sentralbyrå ender tre av ti bosatte flyktninger i Oslo. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse