JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for sykelønns-kutt

Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) er åpen for å kutte i sykelønnsordningen dersom ikke den nye avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA) fører til lavere sykefravær.

Med 215.000 medlemmer i ryggen understreker YS-leder Tore Eugen Kvalheim at ordningen skal bevares nå, men han ser for seg mulige endringer i framtiden.

– Vi må berge sykelønnsordningen nå, men gir ikke den nye avtalen resultater, mener jeg at heller ikke fagbevegelsen lenger kan si at sykelønnsordningen er hogget i stein og må bevares uendret til evig tid. En betydelig del av vanlige lønnsmottakeres skatteinnbetalinger går til å finansiere sykelønnsordningen. Sykelønnsutbetalingene tar en svært stor del av fellesskapets midler, sier Kvalheim til Dagens Næringsliv.

Utspillet hans vekker lite forståelse hos LO-leder Roar Flåthen, som mener utspillet er litt oppsiktsvekkende.

– At YS som interesseorganisasjon for arbeidstakerne skal ta til orde for at de syke skal straffes hvis man ikke når de oppsatte målene, er det samme som å si at det er de syke som har ansvaret. Det er helt feil, sier Flåthen til TV 2.

Avtalen om inkluderende arbeidsliv skulle redusere sykefraværet. Men det motsatte har skjedd. Det siste året har økningen vært på 10 prosent. Regjeringen og partene i arbeidslivet starter torsdag forhandlinger om en ny IA-avtale. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse