JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter ny asylpolitikk

– Fellesforbundet støtter regjeringens nye asylpolitikk. Den vil bety en forbedring i jobb- og integreringsmulighetene til de asylsøkerne som vi tar imot, sier førstesekretær Eli Ljunggren.

Ljunggren opplever ikke regjeringens nye politikk som en innstramming, men som en klarere og mer rettferdig politikk.

– Vi har ikke apparat, verken hos myndighetene eller i kommunene, til å ta imot den økningen av asylsøkere som vi nå ser. Den kommer delvis av at Norge nå er ett av landene med mest liberal politikk i Europa, og det ryktes. Og det er ingen human asylpolitikk at asylsøkere med små barn havner i flyktningmottak i måneder og år.

Skaper rasisme

Fellesforbundet mener at vi har flere eksempler der asylsøkere og flyktninger blir integrert i lokalsamfunnet, på en god måte.

– Men det krever en dialog mellom myndighetene og kommunene, ikke at de får tredd dette ned over hodene. Og så krever det nok ressurser hos UDI. Hvis ikke, får vi en dårlig saksbehandling. Da kan vi få folk hit som ikke trenger det, og vi kan få mer trafficking og annen kriminalitet. Dette gir rasisme i befolkningen, og er en stor belastning for innvandrere som allerede bor her, sier Ljunggren.

De som trenger det

– Mange mener at folk som har behov for beskyttelse, nå vil bli stengt ute?

– Vi tror det er viktig at vi har kapasitet til en god saksbehandling så vi får inn folkene som trenger det. Vi trenger arbeidskraft, og vi trenger et integrert Norge. Med politikken som har vært før, har vi ikke fått det til. Vi synes det er bra at Arbeiderpartiet står på egne bein og gjør dette.

– Du tror ikke partiet gjør det for å konkurrere om FrP-velgerne?

– Dette er langt fra noen FrP-politikk. De ønsker jo ikke et flerkulturelt Norge – det gjør vi, men det krever at folk kan få jobb og tilhørighet.

Annonse

Flere saker

Annonse